Crna kronika JOSIĆ NIJEČE OPTUŽBE

'Vlast u RH ne želi da se zna tko je ubio Pukanića'

Sreten Jocić, koji se sumnjiči za organizaciju ubojstva hrvatskog novinara Ive Pukanića, u utorak je zanijekao svoju umiješanost u Pukanićevo ubojstvo, navevši kako je predložio 70 svjedoka iz vrha politike, policije i vojske Bugarske, Njemačke, Nizozemske i Amerike koji bi potvrdili njegove tvrdnje

BEOGRAD - Jocić je na suđenju pred okružnim sudom u Beogradu, na kojem je optužen za poticanje na ubojstvo Gorana Marjanovića 1995., kazao kako srbijanske vlasti ne provode istragu protiv njega o ubojstvu Pukanića, već čekaju da ga izruče Hrvatskoj, prenose beogradski elektronički mediji.

"Srbijanska tijela čekaju izmjenu međudržavnog sporazuma Srbije i Hrvatske kako bi me mogli izručiti Hrvatskoj, gdje bih bio trofej hrvatskih vlasti, kojima je u interesu da se nikada ne sazna tko je ubio Pukanića", rekao je Jocić.

Premda ga je sutkinja Mirjana Popović više puta upozorila da ne koristi suđenje u jednom predmetu za svoju promociju u drugom predmetu, Jocić je ustvrdio da su ta dva predmeta (Marjanović i Pukanić) povezana.

Srbijansko tužiteljstvo i policija ga, kako je rekao, "ubrzavanjem" predmeta vezano uz ubojstvo Marjanovića, pokušavaju zadržati u pritvoru do pogodnog političkog trenutka za njegovo izručenje Hrvatskoj.

Vlasnik zagrebačkog tjednika "Nacional" Ivo Pukanića i njegov suradnik Niko Franjić ubijeni su u eksploziji bombe 23. listopada 2008. u Zagrebu.

Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je u Beogradu 27. travnja 2009. i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizator ubojstva, a njegovo saslušanje održano je u sudnici u Okružnom zatvoru u Beogradu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još