PRETRAŽUJU I JET-SKIJEVI

Mladi par se Fiatom Uno namjerno zaletio u Savu?

27.08.2014 u 13:13

  • +11

Nastavak potrage za automobilom koji je jučer sletio u Savu kod Mosta slobode

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

Bionic
Reading

Specijalna policija i ronioci kluba Nemo Adria, koji rade za Ured za upravljanje u hitnim situacijama, nastavili su danas u 10 sati potragu za automobilom koji je u utorak sletio u Savu, javlja RTL

Na poziv zagrebačke policije, u potragu za automobilom koji je jučer poslijepodne sletio u rijeku Savu kod zagrebačkog Mosta slobode uključila se i Hrvatska gorska služba spašavanja. Djelatnici HGSS-a su iz čamca snimali podvodnom kamerom područje oko navodnoga slijetanja automobila, piše RTL.

Na terenu su i dva jet-skija koji sudjeluju u pretraživanju rijeke uz pomoć sonde. Pretragu otežavaju jake struje i mutna voda Save. Područje potrage prošireno je sve do toplane,  oko 1,5 kilometara od mosta.

Iz policije se doznaje da nitko nije prijavio nestanak osobe ili osoba koji bi odgovarao ovom slučaju.

Do sada je službeno potvrđeno samo da je policija oko 15 sati primila dojavu Državnog centra 112 kako je na Mostu slobode u Savu pao automobil.

Nakon toga na teren su izašli djelatnici policije i Javne vatrogasne postrojbe s više vozila te trakom ogradili područje navodnoga slijetanja automobila u Savu.

Policija još nije potvrdila koliko je osoba bilo u vozilu, no pretpostavlja se jedna ili dvije. Neki očevici tvrde da su u vozilu vidjeli mladi par - mladića i djevojku - te da se auto, još oko 13 sati, s obale namjerno zaletio u Savu u blizini sjevernog dijela Mosta slobode.

Neslužbeno se pak doznaje kako je riječ o osobnom automobilu, navodno marke Fiat Uno.