BJEGUNAC IZ ZADRA

'U zatvoru nas maltretiraju, objavite to!'

25.08.2014 u 10:17

Bionic
Reading

Ivan Makijenko (22), bjegunac iz zadarske zatvorske bolnice, prema pisanju Zadarskog lista javio se novinarima preko Facebooka. Rekao je da je pobjegao jer se zatvorenike maltretira i nad njima iživljava

Ivan Makijenko u četvrtak je skočio kroz prozor prvog kata Odjela neurokirurgije u OB-u Zadar, a prije toga je fizički napao pravosudnog policajca. Prema pisanju Zadarskog lista, pobjegao je u Zagreb. To je vidljivo čak i na njegovom profilu na Facebooku otvorenom za registrirane korisnike - Makijević je nakon bijega uredno 'prijavio' da se nalazi u Zagrebu, a objavio je i svoju fotografiju.

Zadarskom listu tvrdi da se želi predati pravosuđu u nazočnosti svog odvjetnika. 'Imam sve. U zatvoru se maltretira. Iživljavaju se nad zatvorenicima i zato sam pobjegao. Objavite to u vijestima', napisao je Makijević u razgovoru preko Facebooka.

Zadarski list piše da Makijević ne odaje dojam sretne osobe. 'Njegov status na ovoj društvenoj mreži bio je: 'Tuga i cuga', a objavio je i dvije pjesme ('Te noći kada odem, kada umrem, kad me ne bude' Bijelog dugmeta i 'Ako umrem sutra' grupe Connect).