RAZVEDENI OTAC SUMNJA NA OTMICU

Nestali maloljetni brat i sestra

08.09.2009 u 08:09

Bionic
Reading

Dvoje djece, maloljetni brat i sestra u dobi od 13 i 14 godina nestali su u nedjelju oko 16 sati iz parka u Vukovarskoj ulici u Zagrebu

Njihov otac, liječnik Marin Buljan pola sata kasnije policiji prijavio nestanak. Prema riječima očevidaca, djeca su se s jednim muškarcem i putnom torbom odvezla u nepoznatom smjeru. Prije toga brat i sestra ocu su rekli da se idu naći s prijateljima, a otac sumnja da iza bijega maloljetnika stoji majka.

Naime, roditelji su razvedeni pa je Marin Buljan očekivao da će djeca u nedjelju navečer stići mami u Makarsku. Međutim, majčina je kuća zaključana, a djecu nitko nije vidio.

Roditelji nestalih malodobnika rastavili su se prije šest godina, a prilikom razvoda djeca su dodijeljena majci koja je ostala živjeti s kćeri i sinom u roditeljskoj kući u Makarskoj. No otac se uporno želio nastaviti brinuti za svoju djecu. Dolazio je u Makarsku, ali bivša supruga sprečavala ga je da djecu uopće vidi.

Sud je tek nakon šestogodišnje borbe djecu dodijelio ocu i zabranio svaki kontakt djece s majkom na godinu dana. Krajem lipnja, bježeći od provedbe sudske ovrhe predaje ocu na skrb, djevojčica se bacila u more na makarskoj plaži, no na sreću je spašena, piše Jutarnji.hr.