U SPLITU TRI PROVALE U JEDNOJ NOĆI

I lopovi se preselili na more: Policija poziva na oprez

14.08.2014 u 12:04

Bionic
Reading

U ljetnim mjesecima i usred špice turističke sezone, Splitom tradicionalno haraju lopovi: samo u noći sa 12. na 13. kolovoza, provaljeno je u tri stana na različitim lokacijama pa policija moli građane da joj dojavljuju podatke o sumnjivim osobama, kao i da zaključavaju ulazna vrata i zatvaraju prozore

Kako tvrde u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, 'temeljem dosadašnjih iskustava' pretpostavljaju da lopovi dolaze izvan Splita: najčešće prije same provale ulaze u zgrade i nude različite usluge ili pomoć. 'Savjetujemo da nepoznatima ne dozvoljavate ulazak u stanove i ne dajete informacije kada napuštate dom i kamo odlazite.

Zaključavajte ulazna vrata zgrade i stana, odnosno kuće, uključujući i balkonska vrata i prozore', stoji u javnom apelu splitske policije.

'Ako su oko svojih domova primijetili sumnjive osobe, molimo građane da obavijeste najbližu policijsku postaju osobno ili pozivom na broj 192 te da nastoje dati što detaljniji opis tih osoba', dodaju u PU splitsko-dalmatinskoj.

U tri provale koje su se u jednoj noći dogodile u Odeskoj, Doverskoj i Ulici Ruđera Boškovića srećom nije puno toga ukradeno - najveća je šteta zabilježena u Doverskoj, u kojoj je vlasniku stana ukraden novac i nakit u ukupnoj vrijednosti oko sedam tisuća kuna.