PLJAČKAŠ DRAGULJA

Hrvatska prvi put izručila čovjeka Britaniji

13.08.2014 u 13:33

Bionic
Reading

Hrvatska je Velikoj Britaniji izručila 43-godišnjeg Leeja Dunna iz Macclesfielda, koji je nakon prispijeća iz Zagreba optužen za zavjeru izvršenja pljačke i narušavanje uvjetne kazne. Britanska policija potvrdila je da je to prvo izručenje iz Hrvatske u Ujedinjeno Kraljevstvo, javlja BBC

Dunn je uhićen u Hrvatskoj 18. srpnja zbog prošlogodišnje pljačke nakita vrijednog 250.000 funti (2,4 milijuna kuna) u mjestu Bamber Bridge u engleskoj pokrajini Lancashire.

Zajedno s još šest osoba Dunn se u utorak pojavio na sudu Preston Crown Court.

Petorica muškaraca, svi odreda iz okruga Greater Manchester, također su optuženi za zavjeru izvršenja pljačke, koja je počinjena na parkiralištu hotela Holiday Inn Express u Lancashireu u rujnu 2013. godine.

Optuženi su Michael Lewis (26) iz Urmstona, Andrew Lewis (28) iz Timperleyja, Lee Jarvis (35) iz Stockporta, te James Jarvis (41) i Shaun Flanagan (57) iz Manchestera.

Glasnogovornik policijske uprave u Lancashireu rekao je da je, prema dostupnim informacijama, izručenje Leeja Dunna 'prvo izručenje iz Hrvatske prema Zakonu o izručenju iz 2003'.