MITO OD POLA MILIJUNA EURA

I policija istražuje optužbe protiv Jakovčića

24.07.2014 u 16:02

Bionic
Reading

Policija i pulsko županijsko državno odvjetništvo potvrdili su da rasvjetljavaju slučaju polo projekta kraj Motovuna nakon što je njemački investitor Georg List, koji posao u Motovunu pokušava pokrenuti već dvanaest godina, optužio IDS-ove čelnike za reket koji je odbio platiti pa mu je projekt vrijedan oko 75 milijuna eura završio u blokadi

'U slučaju polo projekta kraj Motovuna provode se izvidi, a postupanje tijekom izvida je tajno', priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Puli.

Istarska policija je također na Hinin upit što poduzima u vezi ovog slučaja danas potvrdila kako 'u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provodi izvide u navedenom slučaju'.

Inače, spomenuti njemački investitor već dvanaest godina pokušava realizirati polo-projekt pokraj Motovuna, ali unatoč tomu što je do sada uložio oko pet milijuna eura, posao još nije započet.

List je u izjavi za Hrvatsku televiziju kazao kako mu je tadašnji istarski župan Ivan Jakovčić, nakon što je on zatražio razgovor s njim da bi ga upoznao sa zaprekama na koje je naišao u realizaciji projekta u Motovunu, rekao da ukoliko ga želi realizirati trebao uplatiti pola milijuna eura tvrtki Branka Curića, tadašnjeg pročelnika za turizam Istarske županije.

'Te su me riječi šokirale pa sam mu odgovorio kako mi takvo što ne pada na pamet jer sam već oko 300 tisuća eura bio platio najboljim svjetskim konzultantima za izgradnju polo-igrališta i pratećih objekata', kazao je izjavio je List za Hrvatsku televiziju.

Optužbe na njegov račun počasni predsjednik IDS-a i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić nije htio komentirati dok je tajništvo IDS-a priopćilo kako nema nikakvih saznanja o spomenutoj temi, osim onoga što je objavljeno u javnosti.

'Stoga nam je nemoguće komentirati te insinuacije. Stav IDS-a je uvijek isti – institucije moraju obaviti svoj posao, ukoliko netko prekrši zakon, za to mora i odgovarati. Svi građani moraju biti jednaki pred zakonom' - poručili su iz IDS-a dodavši kako su 'kvalitetne investicije uvijek dobrodošle u Istru'.