HDZ-OV BOKSAČKI AS NA SUDU

Škaro tvrdi da nije oštetio Autoklub Siget

08.07.2014 u 16:11

Bionic
Reading

Bivši saborski zastupnik i boksač Damir Škaro na današnjem je pripremnom ročištu kazao da se ne osjeća krivim za optužbe da je kao predsjednik Autokluba 'Siget', sa svojim suradnikom Marijom Cvitanovićem, tu udrugu oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna kojima su navodno plaćali svoje privatne troškove

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ivana Čalić početak suđenja zakazala je za 25. rujna. Tužiteljstvo tvrdi da su Škaro i Cvitanović, koji je također rekao da se ne osjeća krivim, zajedno osmislili modus plaćanja i prikrivanja privatnih troškova koje su uz njih dvojicu napravili članovi Škarine obitelji, prijatelji i poznanici.


Dvojac je navodno najveći dio štete izazvao jer su troškove privatnih putovanja i poslovnih kartica prikrivali fiktivnim računima. No, osim zbog zlouporaba položaja i ovlasti optuženi su i za pokušaj prijevare jer su zaposlenicima druge tvrtke koju je također osnovao Autoklub 'Siget' nalagali da ispunjavaju lažne izjave o obavljenoj kontroli automobila.

Bivši boksač Škaro zapamćen je kao višestruki državni prvak u bivšoj Jugoslaviji i osvajač olimpijske medalje u Seulu 1988. u poluteškoj kategoriji. Parlamentarni zastupnik HDZ-a bio je od 1995. do kraja 1999.

Tvrdi da nije odgovoran za navodne zlouporabe i da ga se tereti po "zapovjednoj odgovornosti kao predsjednika kluba". Kazao je također da on nije mogao znati je li netko u praksi bio na testiranju automobila. Dodao je da sebi zbog ušteda nije pisao ni jedan putni nalog, ali da ga je prijavila odgovorna osoba za financijsko poslovanje koja je sebi pisala putne naloge.