ŽDO SPLIT

Jednomjesečni pritvor ubojici mladića u Kaštel Novom

02.07.2014 u 19:29

Bionic
Reading

Dvadesetrogodišnjem Jozi Čabraji, osumnjičenom za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša 29. lipnja u Kaštel Novom, određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se na Županijskom sudu u Splitu

Sudac istrage Davor Svalina je prihvatio prijedlog Županijskog državnog odvjetništva i odredio osumnjičenome Čabraji zatvaranje zbog bojazni da bi mogao utjecati na svjedoke, zbog mogućeg ometanja kaznenog postupka te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Osim za ubojstvo, osumnjičen je i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavu oružja i eksplozivnih tvari. Na sudu se pravdao kako je pucao iz straha i rekao da nije imao namjeru nikoga ubiti.

Sljedećih mjesec dana, dok je Čabraja u zatvoru, sudac istrage trebao bi saslušati nekoliko svjedoka.

Jozo Čabraja je u nedjelju, 29. lipnja u ranim jutarnjim satima na školskom igralištu Osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom, iz automobila ispalio hitac iz pištolja, a metak je pogodio Matijaša u čelo i ostao u glavi. Mladić je prevezen u splitsku bolnicu, no unatoč hitnoj liječničkoj intervenciji 20-godišnjaku nije bilo spasa. Dan kasnije Čabraja se u pratnji svog odvjetnika Željka Lubine sam prijavio policiji i predao pištolj iz kojeg je pucao.