'TEŠKO UBOJSTVO U POKUŠAJU'

Uhićen jedan od dvojice varaždinskih bjegunaca

02.09.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Međimurska policija pronašla je jednog od dvojice muškaraca koji su sinoć, pri pokušaju varaždinskih policajaca da ih legitimiraju, pobjegli automobilom i pritom lakše ozlijedili dvojicu policajaca, navodi se u današnjem izvješću varaždinske Policijske uprave

VARAŽDIN - Sinoć oko 20,30 sati tijekom policijske akcije u Varaždinu, u Zagrebačkoj ulici, u blizini jednog kafića, dvojica su osumnjičenika pobjegla, a policajac je uporabio vatreno oružje.

Kako je rekao istražni sudac varaždinskoga Županijskog suda Igor Pavlic, policijski su službenici tijekom akcije željeli legitimirati dvije osobe koje su bile u automobilu parkiranom u blizini kafića. U trenutku kad su im prišli i predstavili se, automobil je naglo krenuo, a jedan je policajac iz pištolja pucao u gumu kako bi ih spriječio u bijegu, navodi se u izvješću. Nakon toga dvojica muškaraca pobjegala su automobilom.

Policija je uspjela pronaći jednog muškaraca te je uhićen i doveden u prostorije varaždinske Policijske uprave radi kriminalističke obrade zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "teškog ubojstva u pokušaju".

Također je u varaždinsku Policijsku upravu dopremljeno vozilo radi očevida. Za drugim počiniteljem varaždinska Policijska uprava još traga.