OSUĐENI KNINJANI

Devet mjeseci zatvora za kidanje hrvatske zastave

Bionic
Reading

Trojici mladića iz mjesta Žagrovića kod Knina, Petru Nonkoviću (20), Iliji Nonkoviću (21) i Jovici Omkoviću (20) koji su ove godine uoči Dana državnosti skinuli i pokidali državni stijeg kod spomenika poginulom pripadniku 4. gardijske brigade Graženu Kuduzu u Kninu, na Županijskom sudu u Šibeniku izrečena je osuđujuća presuda

KNIN - Petar Nonković osuđen je na četiri mjeseca zatvora, Ilija Nonković na tri mjeseca, dok je trećeoptuženom Jovici Omkoviću sudac Dalibor Dukić izrekao kaznu od dva mjeseca uvjetno na dvije godine, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, incident se dogodio u Sinjskoj ulici u Kninu, kod ulaza u tvornicu Kninjanka, nakon čega je policija isti dan privela trojicu, tada osnovano osumnjičenih, koji su u završetku kriminalističke obrade priznali djelo suočeni s nepobitnom činjenicom nakon što su policajci ispod sjedišta Yuga 45 u vlasništvu Petra Nonkovića pronašli potrgani stijeg.

Tada tijekom obrade Petar Nonković je istražiteljima također priznao krivnju i za istovjetan incident iz 2008. godine kada je u listopadu na istom mjestu pogibije hrvatskog branitelja Kuduza također skinuo hrvatsku zastavu. Tada je nije sakrio, već je odnio u Beograd svojim prijateljima u čijem društvu ju je potom zapalio, o čemu svjedoči i što je potvrdila i autentična snimka pohranjena u njegovom mobitelu, 'ojačana' snimkom zemljovida tzv. Velike Srbije.