SVEVIŠNJI, PUSTI ME!

Vjeroučitelj pokušao podmititi policajce

Bionic
Reading

Vjeroučitelja Petra M. su u siječnju ove godine, kako piše u optužnici, policajci zaustavili u zagrebačkom naselju Prečko jer je vozio neregistrirani kombi. Objasnili su mu da je riječ o prekršaju za koji je predviđena kazna od 2.000 kuna

ZAGREB - Vjeroučitelj (46), zaposlen u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine jer je, prema optužnici, pokušao podmititi policajce sa 100 kuna, piše Večernji list.

Njega su 2. siječnja ove godine, kako piše u optužnici, policajci zaustavili u zagrebačkom naselju Prečko jer je vozio neregistrirani kombi. Objasnili su mu da je riječ o prekršaju za koji je predviđena kazna od 2.000 kuna. Vjeroučitelj im je tada kroz prozor službenog automobila ubacio novčanicu od 100 kuna nadajući se da će ih time podmititi, no policajci su ga priveli.

Iako je vjeroučitelj tvrdio da mu je sporna novčanica ispala dok je policajcima davao dokumente, policajci s kojima se suočio u sudnici ostali su pri svojim tvrdnjama, a sudsko vijeće nije povjerovalo vjeroučitelju.

Optuženi Petar M. danas je iznio svoju verziju događaja.

'Policajci su provjerili moje dokumente i samo su mi rekli da u roku od tri dana moram registrirati automobil. Vratili su mi dokumente i nisam ih imao razloga podmititi. Takvo što je nespojivo s mojim pozivom i uvjerenjima. Kako sam zbog vađenja dokumenata u ruci držao novčanik, ta mi je novčanica, vjerojatno i stoga što mi je ruka bila ozlijeđena, ispala iz novčanika', istaknuo je vjeroučitelj, piše Jutarnji list.

Zbog oprečnih izjava u sudnici je provedeno i suočenje policajca i vjeroučitelja. Optuženi je pritom apelirao na savjest svjedoka, ali je policajac ostao dosljedan.

Zanimljivo je da su policajci spominjali i molbe Petra M. na putu prema policiji da ga puste. Optuženi vjeroučitelj, međutim, tvrdi da su ga krivo shvatili i da se on zapravo molio Bogu riječima: 'Bože, molim te nemoj da se ovo meni dogodi!'