Crna kronika ŠIBENIK

Zaplijenjeno 2,3 kg marihuane

Proteklog vikenda djelatnici Odsjeka za kiminalitet droga PU Šibensko-kninske dovršili su dvije kriminalističke obrade u kojima je zaplijenjeno više od 2,3 kilograma marihuane i oko 2,5 grama kokaina, a protiv 25-godišnjeg muškarca iz Splita, 25-godišnjeg muškarca iz Murtera i 20-godišnje žene iz Splita podnesene su kaznene prijave zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga, rečeno je danas na konferenciji za novinare u sjedištu policijske uprave u Šibeniku.

25-godišnji Splićanin uz kaznenu prijavu priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, dok će protiv 25-godišnjaka iz Murtera i 20-godišnjakinje iz Splita uz kaznenu prijavu biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku.

"U subotu, 29. kolovoza u Boraji, kod restorana "Tomislav" policijski službenici Odsjeka za droge zatekli su 25-godišnjaka i 20-godišnjakinju iz Splita u neovlaštenom posjedu manje količine marihuane, a zbog sumnje da Splićanin posjeduje još droge radi preprodaje, po nalogu istražnog suca u pretrazi njegova vozila i stana, pronađeno je nešto više od 2 kilograma marihuane, digitalna vaga, 7.000 kuna i pribor za mrvljenje droge prije preprodaje", rekao je na konferenciji za novinare načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić.

On je dodao da je u petak 28. kolovoza u Murteru zatečen 25-godišnji mještanin kod kojega je pronađeno 180 grama marihuane i 2,4 grama kokain, koji su bili namijenjeni daljnjoj preprodaji.

Ukupna vrijednost 2,3 kilograma marihuane, koliko je zaplijenjeno u dvije kriminalističke obrade na širem području Šibenika na tržištu je vrijedno gotovo 50.000 kuna, napomenuo je Kostanić.

Osumnjičeni koji su otkriveni u tim obradama su od ranije poznati policiji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još