HRVATSKA, BIH, CRNA GORA

Filmska potjera za dilerima u akciji Šetač 2

11.06.2014 u 15:32

Bionic
Reading

U zajedničkoj policijskoj akciji koja je u tijeku na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore zaplijenjeno je 130 kilograma marihuane, te se očekuje uhićenje većeg broja sudionika međunarodnog lanca trovine drogom, izvijestili su u srijedu iz MUP-a Republike Srpske sa sjedištem u Banja Luci

Akciju u Hrvatskoj povodi dubrovačka policija koja nije željela davati službene informacije s obzirom da je riječ o slučaju u nadležnosti Uskoka. Neslužbeno se, pak doznaje da je riječ o nastavku prošlogodišnje akcije koja je rezultirala zapljenom 376 kilograma marihuane i 523 grama heroina, veća količina eksploziva, oružja i streljiva.

Po riječima glasnogovornice MUP-a RS-a Mirne Šoje, pripadnici službe za suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije Republike Srpske zajedno s policijama Crne Gore i Hrvatske, provode akciju naziva Šetač 2 protiv organizirane međunarodne kriminalne skupine zbog trgovine drogama te se očekuje uhićenje više osumnjičenih osoba.

Pojasnila je da se provode pretresi na više lokacija na području Bosne i Hercegovine u kojoj se akcija provodi pod nadzorom Državnog odvjetništva.

'U akciji sudjeluju i helikopteri Republike Srpske', rekla je glasnogovornica Šoja. Dodala je da se akcija istodobno provodi i u Hrvatskoj i Crnoj Gori te da je do sada zaplijenjeno 130 kilograma marihuane.

U travnju prošle godine zbog udruživanja i krijumčarenja droge privedeno je više od 50 osoba, a cijela akcija uhićenja i pretraživanja odigrala se u četiri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Vrijednost zaplijenjene droge tada je procijenjena na više od 5,5 milijuna kuna.