Crna kronika BEOGRAD

Produljen pritvor osumnjičenom za ubojstvo Pukanića

Na prijedlog istražnog suca posebnog odjela Okružnog suda u Beogradu, Vrhovni sud Srbije produljio je za još dva mjeseca pritvor Milenku Kuzmanoviću, osumnjičenom za umiješanost u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, priopćeno je u petak iz tog suda.

Protiv Kuzmanovića se provodi istraga zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kaznena djela zločinačko udruživanje i teško ubojstvo, djelujući u okviru organizirane kriminalne grupe koju je vodio, kako se osnovano sumnjiči, Sreten Jocić.

U priopćenju se dodaje da je Kuzmanoviću produljen pritvor jer bi, ako bi se našao na slobodi, mogao utjecati na Bojana Gudurića koji se nalazi u bijegu, a koga hrvatsko pravosuđe tereti da je jedan od neposrednih izvršitelja ubojstva vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Kao razlog produljenja pritvora navodi se i postojanje opasnosti od Kuzmanovićeva bijega, kao i posebno teške okolnosti izvršenja kaznenih djela.

Kuzmanović je bio uhićen u listopadu prošle godine u Hrvatskoj zbog sumnje da je iz Srbije donio eksploziv koji je korišten za atentat na Pukanića, kao i da je poslije ubojstva trebao omogućiti bijeg Robertu i Luki Mataniću, dvojici osumnjičenika koji su pritvoreni u Hrvatskoj.

Poslije 55 dana provedenih u pritvoru Kuzmanović je zbog nedostatka dokaza krajem prosinca 2008. pušten.

Osim Milenka Kuzmanovića, koji je uhićen 30. svibnja u Beogradu, u vezi s ubojstvom Pukanića krajem travnja u Beogradu je uhićen i Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koji se također nalazi u pritvoru pod sumnjom da je organizator ubojstva.

Policija je 31. svibnja u Beogradu uhitila i Željka Milovanovića, zvanog Gavra, koji se sumnjiči za postavljanje bombe u čijoj su eksploziji 23. listopada 2008. ubijeni Pukanić i Franjić.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još