Crna kronika STARI POLICIJSKI ZNANAC

Uhićen provalnik u 10 zagrebačkih stanova

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je danas da je dovršila kriminalističku obradu nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog provala u deset zagrebačkih stanova tijekom kolovoza, kao i nad njegovim 48-godišnjim pomagačem, također hrvatskim državljaninom

ZAGREB - Na redovitoj konferenciji za novinare Damir Deak zamjenik načelnika sektora kriminalističke policije PUZ-a izvijestio je da je uhićeni 35-godišnjak provalama u stanove na području Medveščaka i Maksimira, počinio štetu od oko 120 tisuća kuna. Krao je većinom zlatni nakit, satove, mobitele, prijenosna računala i slično koje su vlasnici u policiji kasnije prepoznali. Deak je dodao da je provalnik prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu kako bi se ustvrdilo je li počinio još koje kazneno djelo.

Kako navode u PUZ-u, riječ je o "starom znancu" policije s evidentiranih oko stotinjak kaznenih djela. Deak je istaknuo da bi građani, kada odlaze na godišnji odmor, trebali poduzimati mjere zaštite od provale, primjerice dati susjedu ključ kako bi provjerio stan, ne spuštati rolete do kraja i slično.

Na području PUZ-a jučer je zabilježeno 38 kaznenih djela, od čega dva razbojstva, jedna drska krađa, 17 teških kaznenih djela provaljivanjem, četiri krađe i 12 ostalih kaznenih djela. Obavljen je očevid u 36 prometnih nesreća od čega je u 11 prometnih nesreća 14 osoba lakše ozlijeđeno, a u 25 nesreća nastala je samo materijalna šteta.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još