UPUCAO GOSTE

Gazda disko bara optužen za pokušaj ubojstva

27.08.2009 u 10:17

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Ante Grgića (30) zbog dva kaznena djela ubojstva u pokušaju i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, doznaje se u odvjetništvu

SPLIT - Optužnicom mu se na teret stavlja da je kao voditelj disko bara 'Oaza' u Kaštel Lukšiću, 2. svibnja ove godine iz pištolja s dva metra udaljenosti ispalio tri hica prema gostima bara, dvojici muškaraca i tom ih prilikom teško ozlijedio, a jednog gosta lakše.

U optužnici stoji kako je jedan hitac jednog muškarca pogodio u leđa zadavši mu ustrijelnu ranu s posljedičnom oduzetošću, dok je drugi muškarac metak dobio u desnu nogu nakon čega je nastao komplicirani prijelom koljenične kosti.

Optuženi je usprkos tome što se u to vrijeme u baru nalazilo dosta posjetitelja pucao, stoji u optužnici, pa je jedno streljivo okrznulo gosta lakše ga ozlijedivši.

Zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela Županijsko državno odvjetništvo je predložilo produljenje pritvora za Antu Grgića.