STRAVA U BARANJI

Muškarac ubio suprugu i onda je zapalio

24.08.2009 u 16:27

Bionic
Reading

U mjestu Suza kraj Belog Manastira Šandor Kugler (67) je u dvorištu obiteljske kuće čekićem po glavi izudarao suprugu Jelu (66), a zatim je polio benzinom i zapalio

BELI MANASTIR - No najvjerojatniji motiv ubojstva mogli bi biti narušeni bračni odnosi. Naime, po pričanju susjeda, supruzi Kugler su godinama živjeli odvojeno u zajedničkoj kući te isto tako godinama nisu razgovarali. Jela Kugler susjedima je znala pričati kako je suprug maltretira, ali je isto tako govorila da je nikada nije tukao, niti se nasilno ponašao prema njoj. Tek joj je tu i tamo nešto znao dobaciti u prolazu ili prigovoriti, a to se po svemu sudeći dogodilo i danas prije no što ju je ubio i zapalio na dvorištu, piše Večernji list.

Nesretnu ženu, još u plamenu, našao je 18-godišnji susjed koji je kod Kuglerovih došao posuditi neki alat. Zgrožen onim što je vidio, panično je otračao po pomoć do prvog susjeda Jožefa Dudaša.

'Došao sam u dvorište i zatekao Šandora koji mi je rekao da čeka policiju da ga odvedu. Priznao mi je da je Jelu udario dva puta čekićem po glavi i zapalio. Kada sam ga pitao zašto je to napravio, kazao mi je kako je njegova supruga išla k vraču u Mađarsku. Rekao je da to više nije mogao podnijeti i zato ju je ubio', kazao je Jožef Dudaš, susjed ubijene.

Dudaš je izašavši iz svoje kuće u susjednom dvorištu ugledao Šandora kako mirno stoji i gleda kako žena gori.

'Mi susjedi u prvi mah nismo shvatili što se dogodilo. Mislili smo da je Jelu stresla struja i da se zbog toga zapalila. Tek kada sam ja prišao Šandoru i pitao ga što se događa, on je priznao što je učinio. Poprilično hladno mi je sve to ispričao', kazao je Dudaš.

U vrijeme tragedije u kući Kuglerovih je bila i supruga njihova unuka, koja ništa od onog što se vani događalo nije primijetila ni čula. Da se nešto događa, shvatila je kada je čula vikanje i zazivanje susjeda, nakon čega je izašla na dvorište i ugledala stravičan prizor.

'Nije ju nikada tukao. Godinama nisu pričali, no nismo mislili da će ikada doći do ovog, iako su živjeli kao praktički rastavljeni bračni par', kazao je Zoltan Mađar, unuk ubijene Jele, čija supruga pak od šoka nije bila u stanju ni s kim razgovarati. Samo je nijemo stajala i plakala.

Na mjesto ubojstva odmah su došle i dvije kćeri Kuglerovih, koje također nisu mogle vjerovati što se dogodilo.

Istražni sudac Nisnoslav Ljubojević potvrdio je da je žena preminula od ozljeda glave, a nakon očevida naložio je obdukciju. Osim toga, istražni sudac naložio je da se na alkohol testiraju i ubijena žena i njezin suprug, jer se sumnja da je Šandor Kugler u trenutku ubojstva bio pod utjecajem alkohola.

Njega je policija privela na kriminalističku obradu, a po završetku će biti prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku. S obzirom na način na koji je ubojstvo počinjeno, vjerojatno će ga se sumnjičiti za teško ubojstvo. U tom slučaju, mogao bi biti osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora i do 40 godina.