SUDIONICI MASOVNE TUČNJAVE

Privedeno 49 pripadnika BBB-a i Torcide

24.08.2009 u 15:05

Bionic
Reading

Četrdeset i devet izgrednika - sudionika jučerašnje masovne tučnjave između navijačkih skupina BBB-a i Torcide na autocesti Zagreb-Split, kod benzinske crpke u Brinju, privedeno je u Policijsku postaju Otočac, a danas prije podneva uz optužne su prijedloge dovedeni u Prekršajni sud u Otočcu.

Kako se doznaje od ličko-senjske Policijske uprave, među privedenima je 18 BBB-a i 31 pripadnik Torcide.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da se između navijačkih skupina dogodila masovna tučnjava zbog koje je ugrožena sigurnost prometa. Na odmorištu Brinju (istok) zaustavili su se pripadnici Torcide, koji su putovali na nogometnu utakmicu u Rijeku. Kad su izišli iz vozila, prešli su kolnički trak autoceste i krenuli prema pripadnicima navijačke skupine BBB-a, koji su se na odmorištu (zapad) zaustavili na putu prema Zadru. Tocidaši su verbalno napali pripadnike BBB-a, koji su im uzvratili istom mjerom, a u jednom trenutku počela je tučnjava i gađanje kamenjem.

Policija je širenje sukoba spriječila pucnjavom iz vatrenog oružja u zrak radi upozorenja.

U masovnoj tučnjavi dviju navijačkih skupina sudjelovalo je oko 100 osoba, a kako je priopćila ličko-senjska Policijska uprava, ozlijeđene su četiri osobe, među kojima i jedan policajac. Dvojici teže ozlijeđenih BBB-a pomoć je pružena u ogulinskoj bolnici.

Privedeni pripadnici navijačkih skupina danas su dovedeni u Prekršajni sud zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a 31 pripadniku Torcide izdan je i obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija i dalje utvrđuje sve okolnosti koje se odnose na ozljeđivanje trojice pripadnika navijačke skupine BBB-a i jednoga policijskog službenika, izvijestila je ličko-senjska Policijska uprava.