Crna kronika NOVA PRAVOSUDNA FARSA

Dvije godine i četiri suca premalo za dovršetak suđenja

Dvadesetogodišnji Bračanin Dino Dragičević optužen za ubojstvo svoga prijatelja Damira Šuće napustio je u subotu navečer pritvor na splitskim Bilicama i u nastavku tog dugog suđenja branit će se sa slobode nakon što je u pritvoru proveo dulje od maksimalne dvije godine

Posljedica je to čudne činjenice da u godinu i po od podizanja optužnice protiv Dragičevića nije donesena ni nepravomoćna presuda. Na slučaju se dosad izmijenilo četvero sudaca - prvi je bio Damir Primorac, dok nije otišao u odvjetnike, pa je potom slučaj dobila Ljiljana Stipišić koja u četiri mjeseca nije zakazala ni jednu raspravu. Potom je na red došao Neven Cambi, ali je izuzet zbog sudjelovanja u vijeću koje je odlučivalo o prigovoru na optužnicu, pa je slučaj došao do sutkinje Marije Majić, piše Slobodna Dalmacija.

No ni ona zbog nekoliko taktičkih poteza Dragičevićeva odvjetnika Željka Gulišije nije uspjela završiti suđenje prije roka za puštanje iz pritvora.

Damir Šuća ubijen je u kolovozu 2007. na Vidovoj gori na Braču, a Dragičević je kasnije tvrdio da je pištolj slučajno opalio dok su dvojica prijatelja bila u krivolovu. No prije nego što je uhićen nastojao je prikriti tragove - pištolj je bacio s trajekta u more na pola puta između Brača i Splita, a potom se čak prijavio u potragu za ubijenim Šućom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još