'ULOV' KOD NOVSKE

Eksploziv na zadnjem sjedištu auta

23.04.2014 u 16:02

Bionic
Reading

Golema putna torba na stražnjem sjedištu automobila osječkih registarskih oznaka privukla je pozornost policajaca pri redovitome nadzoru u blizini Novske, a u njoj su pronašli oružje i eksploziv, izvijestila je danas sisačko-moslavačka policija koja je kazneno prijavila 35-godišnjeg Osječanina

U pregledu automobila, po nalogu Županijskoga suda u Sisku, u torbi je pronađena automatska puška sa spremnikom i 13 komada streljiva, 200 grama eksploziva, dvije kapisle, 27 centimetara sporogorećeg štapina i dvije ručne bombe.

Policija je u petak u redovitome nadzoru na autocesti Zagreb-Lipovac nedaleko od Novske zaustavila osobni automobil osiječkih registarskih oznaka. Osim 32-godišnjeg vozača, u automobilu su bili i 35-godišnjak i 27-godišnjakinja s osječkog područja. Pozornost policije privukla je golema putna torba na stražnjem sjedištu u kojoj je pronađeno oružje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da oružje pripada 35-godišnjaku.

Izgovor kako je oružje i eksploziv vozio u Zagreb da bi ga dobrovoljno predao policiji, jer mu je to navodno u Osijeku bilo neugodno učiniti, očito nije prihvaćen. Oružje mu je oduzeto, a protiv vlasnika podnesena je kaznena prijava zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.