ZARADIO ZATVOR I DIREKTORSKU FUNKCIJU

Bankar zapao u dugove pa rodbini pokrao račune

23.04.2014 u 14:29

Bionic
Reading

S računa svoje rodbine više od dvije godine 44-godišnji Stjepan P. vrlo je vještim bankarskim manevrima podizao novac – gotovo 1,2 milijuna kuna. U utorak je pak nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora, nakon što je priznao i pokajao se, pokušavši sudsko vijeće dodatno smekšati pričom o financijskim problemima u koje je zapao i zbog kojih je prekršio zakon, otkriva Novi list

Krivim je proglašen za čak 15 kaznenih djela – zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava, a kazna što mu ju je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec izrekla dodatno je ublažena. Novcem koji je rodbini ukrao s računa platio je dugove koje je u to vrijeme imao prema Dinersu te kupio automobil marke Suzuki.

Osuđeni, koji je nakon 16 godina rada u bankarskom sektoru lani prešao na direktorsku funkciju u jedno osiguravajuće društvo, nije se pojavio pred sucima na samom kraju procesa. Sudsko vijeće ipak je prihvatilo njegovo uvjeravanje da će baš cijeli otuđeni iznos nadoknaditi svojim rođacima koji su bili klijenti u banci u kojoj je radio.

Budući da i sada plaća tri kredita te alimentaciju za dvoje djece, sud ga je oslobodio plaćanja troškova procesa, kao i izdataka za branitelja koji mu je bio postavljen po službenoj dužnosti, navodi Novi list.