ZGROŽENA ODVJETNICA

'Mustač će biti u avionu za Njemačku bez sudske odluke'

17.04.2014 u 15:51

Bionic
Reading

Bivši šef jugoslavenske tajne službe Zdravko Mustač najvjerojatnije će u poslijepodnevnim satima biti predan njemačkim vlastima koje ga traže zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića kod Muenchena 1983. godine, doznaje se od izvora bliskog policiji.

Taj je neimenovani izvor Hini izjavio kako će Mustač najvjerojatnije otputovati jednom od dviju poslijepodnevnih zrakoplovnih linija za Muenchen.

Inače, Mustača su ispred njegove obiteljske kuće u Svetoj Nedjelji oko 13 sati snimili okupljeni fotoreporteri kako u pratnji dvije osobe ulazi u automobil i odlazi u nepoznatom smjeru.

Neslužbene informacije da će Mustač popodne biti predan Njemačkoj ima i njegova odvjetnica Lidija Horvat, koja je je u izjavi Hini kazala kako do ni njoj niti njenom branjeniku još nije dostavljena odluka Vrhovnog suda, kojom je odbačena Mustačeva žalba na odluku varaždinskog suda o njegovu izručenju Njemačkoj.

"Ni ja ni gospodin Zdravko Mustač odluku Vrhovnog suda još nismo dobili. Strašno je da će čovjek biti već u avionu za Njemačku, a odluka još nije dostavljena", požalila se Horvat.

Inače, ona je jučer u ime svog klijenta uputila Europskom sudu za ljudska prava u Strasborugu prijedlog za određivanje privremene mjere radi obustave, odnosno odgode predaje po Europskom uhidbenom nalogu. Smatra, naime, da su odlukom varaždinskog Županijskog suda o izručenju teško povrijeđene odredbe Europske konvencije o ljudskim pravima.

Njemačko tužiteljstvo traži Mustača zbog optužbi za pomaganje i poticanje na ubojstvo Đurekovića.