NAKON PADA PRESUDE PARAVINJI

'Vrhovni sud je otvorio rane obitelji pokojne Antonije'

16.04.2014 u 13:46

Bionic
Reading

Odluka Vrhovnog suda o ukidanju presude protiv Dragana Paravinje odvjetnika obitelji ubijene Antonije Bilić Vinka Ljubičića nemalo je iznenadila. Prvog dana po objavi informacije samo se čudio, a nakon što je pročitao obrazloženje oštro mu se usprotivio

'Nakon što sam saznao više detalja, mogu reći da ne prihvaćamo takav stav. Presudu Vrhovnog suda, naravno, treba respektirati, ali smatramo da je motiv za ubojstvo više nego jasno i objektivno dokazan', kazao je Ljubičić za tportal.

'Sasvim je sigurno da je jedini motiv bilo seksualno iskorištavanje Antonije, a posljedica toga su borba i fizički sukob u kabini kamiona. To jasno dokazuju tragovi krvi i kose pokojne Antonije. Pa što će biti drugo, nije valjda motiv sukoba njen napad na njega?! A jasno je i da se nije moglo raditi o nekim drugim razlozima, poput otimanja novca, zlata i sličnoga, jer ona to nije ni imala', dodaje odvjetnik.

'Postavlja se pitanje dokaza za pokušaj silovanja, pa kako će biti dokaza kad su tijela kaznenog progona tek nakon trinaest dana utvrdila o kojem kamionu se radi, tek nakon dvadeset dana identificirali su počinitelja, a tek nakon godinu i pol pronašli tijelo?! Od početka do kraja ovdje se događao propust za propustom državnih tijela, koja su najodgovornija', oštar je Ljubičić. Ipak, kaže, ima povjerenja u Županijsko državno odvjetništvo i Županijski sud u Šibeniku i vjeruje da će ponovno donijeti razumnu odluku.

'Želimo da ponovljeni postupak što prije počne i što prije završi. Obitelj pokojne Antonije je u iznimno teškom stanju, u šoku su. Bili su se koliko-toliko smirili, ali zbog svega im se ponovno nanijela bol i zbilja im nije lako', kaže splitski odvjetnik.

Ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić trebalo bi početi u narednih mjesec dana, doznaje Hina na šibenskom Županijskom sudu.

Prvu glavnu raspravu sudsko će vijeće, na čijem čelu će ponovno biti sutkinja Nivez Nikolac koja je vodila i prvo suđenje te Paravinju osudila na 40 godina zatvora, zakazati čim se oslobodi prvi termin na sudu.