ŽUPANIJA NA ČEKANJU

Izlazi li županica Lovrić Merzel na slobodu?

Bionic
Reading

Danas se očekuje objava odluke Županijskog suda u Zagrebu po žalbi sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel koja traži puštanje na slobodu

Izvanraspravno vijeće vijećalo je jučer, a odluku Sud objavljuje danas nakon što bude napisana i otpremljena svim stranama u postupku. Marina Lovrić Merzel je pritvorena na mjesec dana, kako ne bi utjecala na 106 predloženih svjedoka i kako, s obzirom na funkciju, ne bi ponovila djelo za koje ju tužitelji terete.

Županičin odvjetnik Berislav Živković zatražio je njezino hitno puštanje iz Remetinca u žalbi na odluku o pritvoru, za koju je napisao i nadopunu. Pozvao se na tvrdnje zamjenika ministra financija Borisa Lalovca i ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, koji tvrde da je pri kupnji zgrade županijskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć vrijednost zgrade točno procijenjena.

Porezna uprava u Sisku procijenila je vrijednost na 10 milijuna kuna, a DORH koji tvrdi da je zgrada preplaćena, za pet milijuna kuna. Danas ćemo doznati izlazi li županica na slobodu ili ipak ne.

'Plaće će zaposlenici Sisačko-moslavačke županije primiti na vrijeme, dožupan Ivan Nekvapil i ja imamo ovlasti potpisa financijskih dokumenata, a što se tiče zdravstva i školstva, odnosno decentraliziranih sredstava državnog proračuna, sve je regulirano zakonima i propisima, ništa nije upitno, županijski upravni odjeli dobro funkcioniraju. Iako smo svi prvih dana bili šokirani uhićenjem i pritvaranjem županice Marine Lovrić Merzel, činimo sve da Županija radi normalno, da pružimo najbolju moguću uslugu građanima koji su nas birali', rekao je za Jutarnji listZdenko Vahovec (SDP), zamjenik sisačko-moslavačke županice, koji je zbog redoslijeda na izbornoj listi (njegovo ime bilo je prvo na izbornoj listi do županice) za sada prvi dožupan, onaj koji saziva i vodi kolegije.