PONIŠTENA PRESUDA

Vrhovni sud: Novo suđenje Paravinji za ubojstvo Antonije Bilić!

Bionic
Reading

Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je presudu Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić. Potvrdila je to za sibenskiportal.hr Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović. Ovakvom presudom šokiran je odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić

Odvjetnica Giljanović za sibenskiportal.hr rekla je da je odluka Vrhovnog suda stigla jutros na njezinu adresu: 'Dio presude koji se odnosi na Antoniju Bilić, pokušaj silovanja i teško ubojstvo, ukida se i vraća na ponovno suđenje.'

Dragan Paravinja je 19. listopada 2012. godine osuđen na 35 godina zatvora zbog teškog ubojstva Antonije Bilić, a u tu kaznu uključeno je još šest godina zatvora za pokušaj silovanja.

Njegova odvjetnica uložila je žalbu koju je Županijski sud proglasio nedopuštenom. Naime Paravinja je bio izjavio da se neće žaliti na presudu nakon što je pronađeno tijelo Antonije Bilić. Ipak, odvjetnica Giljanović odlučila je ići do kraja te se i na takvu odluku žalila Vrhovnom sudu koji je prije mjesec dana raspravljao o žalbi da bi danas ona bila prihvaćena, a suđenje vraćeno na početak.

Odluka Vrhovnog suda o ukidanji presude protiv Dragana Paravinje zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva, te vraćanju predmeta na ponovni postupak, odvjetnika ubijene Antonije Bilić Vinka Ljubičića nemalo je iznenadila.

'Ništa još nismo primili. Drugostupanjsku odluku treba respektirati, ali ako je točno ovo što se kao razlog navodi u medijima, zbilja mi nije jasno što bi u ponovljenom postupku trebalo utvrditi. Smatramo da je Županijski sud u Šibeniku u cijelosti utvrdio sve činjenice - od motiva postupanja, preko počinjenih radnji, do posljedica - pa ne vidim kako bi se još moglo dopuniti činjenično stanje', kazao je Ljubičić za tportal.

'Učinit ćemo sve da se ponovno donese na zakonu osnovana presuda, identična onoj prvoj', dodao je.

Ljubičić još nije stupio u kontakt s obitelji pokojne Antonije Bilić i to će učiniti tijekom dana...