NAKON PUŠTANJA NA SLOBODU

Vidoševića čeka još jedno proširenje istrage?

14.04.2014 u 10:07

Bionic
Reading

Nadanu Vidoševiću, kako doznaje RTL Danas, sprema se novo proširenje istrage, četvrto po redu i prvo nakon puštanja na slobodu. Dok Vidoševićeva obrana i dalje šuti o strategiji kojom će braniti njegovu čast i imovinu pred sudom - svoje bi iskaze ponovno mogli nadopunjavati neki od upletenih u aferu Remorker

Nadan Vidošević poriče svaku novu točku sumnje. Da je nevin, tvrdio je odmah kada je uhićen, ali i ponovio još tri puta - koliko je istraga proširivana. No RTL Danas neslužbeno doznaje da tu nije kraj jer Vidoševića čekaju nova proširenja istrage.

'Čast, ugled, imovina i sloboda mogu se dokazati samo na sudu i tako ću i ja učiniti', rekao je Vidošević.

U istrazi protiv moćnog šefa HGK, koji je u Remetincu smršavio 13 kilograma u pet mjeseci, USKOK-u je pomogao Igor Premilovac, vlasnik tvrtke Remorker koji je otkucao operaciju izvlačenja novca iz HKG preko njegovih tvrtki. Očekuje se da će pomagati i dalje.

'Hoće li se priča razvijati, to ne mogu ni potvrditi ni demantirati jer imaju još neke bilješkice iz tekice koje treba razjašnjavati i pojasniti. Očekujem da će moj klijent ispričati istinu do kraja', kaže odvjetnik Igora Premilovca, Branko Šerić.

Tužiteljstvo još ispituje svjedoke, a najviše vremena troši na otkrivanje porijekla novca kojim je Vidošević kupovao brojne umjetnine. Na red tek trebaju doći njegova putovanja u egzotične krajeve zbog lova.

'Imovina - to je jedino sigurno što mogu dokazati', tvrdi Vidošević.

Koje argumente protiv svih tih optužbi ima obrana Nadana Vidoševića, nije poznato. Njegov odvjetnik i ovaj je put o tome odbio govoriti.