ILEGALNI LABORATORIJ MARIHUANE

Zaplijenjena droga vrijedna više od 1,5 mil. kuna

20.08.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Policija je na varaždinskom i čakovečkom području zaplijenila stabljike marihuane te gotovo 14 kilograma hašiša vrijednih više od 1,5 milijuna kuna i uhitila trojicu muškaraca koji su marihuanu uzgajali u ilegalnom laboratoriju uređenom u unajmljenom stanu.

Laboratorij za uzgoj indijske konoplje, do sada naopremljeniji na tom području, nalazio se u varaždinskom naselju Banfica, a otkriven je nakon što su susjedi u svojoj zgradi zapazili nepoznate osobe koje su im djelovale sumnjivo, kazali su policijski čelnici na današnjoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.

Kako je u laboratoriju u unajmljenom stanu, uz opremu za uzgoj vrijednu 40 tisuća kuna, otkriveno tek 230 grama 'trave' policija je nastavila raditi na ovom slučaju.

I dok su dvojica od trojice osumnjičenike već bila privedena varaždinskom istražnom sucu otkriveno je da je droga sklonjena u vikendicu u mjestu Dragoslavec, nedaleko Čakovca, čiji je vlasnik rođak jednog od osumnjičenika.

U raznim djelovima kuće pronađeno je 8,2 kilograma neosušene marihuane u stabljikama, od koje bi se dobilo oko dva kilograma "čiste trave" te 13,7 kilograma hašiša u pločicama raznih debljina.

Policija je uvjerena da je marihuana "proizvedena" u otkrivenom laboratoriju u Varaždinu, dok je hašiš uvezen najvjerojatnije iz Maroka.

Čelnici varaždinske i čakovačke policije kažu da je dvojici osumnjičenika, inicijala B. O. i N. D. koji su uhićeni prije otkrivanja skrovišta u Dragoslavcu određen 48 satni pritvor, dok će treći osumnjičenik D. D. istražnom sucu biti priveden tijekom dana.

Vlasnik vikendice gdje je pronađena droga za sada nije kazneno prijavljen, dok bi osumnjičeni trojac, osim za zlouporabu droga, mogao biti gonjen i zbog tzv. sprječavanja dokazivanja.

S obzirom na zaplijenjenu količinu, u policiji sumnjaju da je osim za varaždinsko i čakovečko područje droga bila namijenjena i za zagrebačko narko tržište.