U BARANJI

S detektorom metala iskopavali novčiće s arheološkog lokaliteta

07.04.2014 u 16:13

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija uhitila je četvoricu osumnjičenika s osječkog područja koji su u blizini Popovca, u Baranji, obavljali nedopuštene istraživačke radove na arheološkom lokalitetu Poganu.

Glasnogovornik Policijske uprave Darijo Premec rekao je na konferenciji za novinare kako su 6. travnja 50 minuta poslije ponoći u Popovcu, u polju na arheološkom lokalitetu Poganu, rabeći detektor metala, pri iskopavanju zatečeni 30-godišnjak, 44-godišnjak i dvojica 28-godišnjaka s osječkog područja.

U kući i drugim prostorijama osumnjičenoga 44-godišnjaka pronađena su 244 metalna novčića, jedan metalni križ, šest stabljika konoplje u lončanicama te pribor za njezin uzgoj.

Dodao je kako je policija imala određenih informacija o tim vrstama nezakonitih aktivnosti na tom području pa će, nakon kriminalističkog istraživanja, biti podnesene kaznene prijave, a vrijednost pronađenih predmeta utvrdit će stručne ustanove.

Osumnjičenici će mjerodavnome državnom odvjetništvu biti kazneno prijavljeni zbog nedopuštenih istraživačkih radova, prisvajanja kulturnog dobra te neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.