MATAVULJEV ODVJETNIK:

'Krivnju priznajemo, ali negiramo sadržaj optužnice'

Bionic
Reading

Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći na autocesti Bregana–Lipovac preminula Dolores Lambaša, Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv vozača Stojana Matavulja, s kojim je poznata glumica bila u vozilu

Matavuljev odvjetnik: Krivnju ne negiramo

'Krivnju ne negiramo, ona se priznaje, ali ne pod sadržajem navedenim u optužnici. Optužnica nije neočekivana, ali sadržaj negiramo', rekao je odvjetnik Zoran Mataić za portal Scena.hr.

Tereti ga se za izazivanje nesreće u cestovnom prometu. Kako se navodi u optužnici, Matavulj zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 promila), neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja, nije na vrijeme uočio osobno vozilo marke VW Polo koje se kretalo u istom smjeru pa je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u stražnji dio Pola.

Zbog ovog kaznenog djela, doznaje Večernji list, Matavulju prijeti do 12 godina zatvora.

Posjetimo, nesreća se dogodila 23. listopada prošle godine oko 6,30 na autocesti A3 kod Sredanaca. Matavuljeva suputnica Dolores Lambaša preminula je istog popodneva zbog teških ozljeda koje je zadobila u sudaru. Matavulj je lakše ozlijeđen.