SUĐENJE DILERIMA

Bivšem šefu Zadarfesta heroin plaćao ribom

18.08.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Oliver Jović (54), bivši direktor Zadarfesta i zadarskog radija Donat FM, Branimir Ivas (48), zadarski kipar i Tihomil Nezirović (46), zadarski električar, sjeli su u utorak na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru gdje im se sudi zbog posjeda i prodaje heroina

ZADAR - Prema optužnici zadarskog ŽDO-a, 'trojac' se tereti da je od početka ožujka do 4. prosinca prošle godine u Zadru, nabavljao i prodavao heroin. Iako su jučer trebali biti saslušani pozvani svjedoci Zvonimir Škara, Ognjenka Ivas, Mario Lisica i Dario Perezić, rasprava je, zbog izostanka jednog člana porote, 'prebačena' za srijedu kada će se suđenje nastaviti, piše Jutarnji list.

Prvookrivljeni Branimir Ivas, koji se od 6. prosinca prošle godine nalazi u pritvoru, tereti se da je heroin prodavao ovisnicima, a među ostalima u više navrata i drugookrivljenom Joviću. Prilikom pretrage njegova stana pronađena je plastična vrećica s 0,06 grama heroina i precizna mehanička vaga za mjerenje malih težina do deset grama na kojoj su pronađeni tragovi heroina.

Oliver Jović, kojemu je u vrijeme mandata na Zadarfestu zapaljen auotmobil, tereti se pak da je pojedine količine heroina koristio sam, dok je druge, prema optužnici, najmanje tridesetak puta prodavao trećem okrivljenom Neziroviću, koji mu je drogu plaćao novcem ili ribom, pa je tako i 4. prosinca Neziroviću prodao gram heroina po cijeni od 450 kuna.

Trećeokrivljeni Tihomil Nezirović heroin je tridesetak puta prodavao četvrtoj okrivljenoj Mileni Gvardiol (37), a ujedno joj je prodavao i doze svoje terapije metadona. On bi drogu sakrivenu s drugim predmetima njoj slao brodom Olea u mjesto Zaglav na Dugom otoku, pa je tako i 4. prosinca uz paket mlijeka sakrio 0,35 grama heroina i dozu metadona poniješanog s cedevitom u ukupnoj težini od 3,37 grama, koje je ona sa broda preuzela 4. prosinca.