SARAJEVSKI UBOJICE

Uhićeni u Omišu dok su tražili boravišnu dozvolu

16.08.2009 u 13:42

Bionic
Reading

Omiška je policija u nedjelju oko 11,30 sati u zgradi policije uhitila dvojicu mladića iz Bosne i Hercegovine koji su osumnjičeni za ubojstvo 23-godišnjeg Amara Mistrića u Sarajevu, a koje se dogodilo u četvrtak, potvrdila je Hini glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj.

Naime, dvojica osumnjičenika došli su prijepodne u omišku policijsku postaju kako bi se interesirali na koji način mogu dobiti, kao državljani druge zemlje, boravišnu dozvolu za ostanak u Republici Hrvatskoj.

Budući da je za dvojicom mladića iz BiH nakon ubojstva u Sarajevu bila objavljena Interpolova tjeralica hrvatski policajac kojega su mladići pitali za dozvolu ih je prepoznao.

Smjesta je alarmirao ostale policajce pa su dvojica BiH državljana uhićeni odmah u zgradi omiške policije.

Kako je Hini potvrdila glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, u ovim trenucima nad obojicom osumnjičenika za ubojstvo iz BiH traje saslušanje. Prema prvim informacijama postoji mogućnost da bi nakon saslušanja dvojicu mladića trebala preuzeti policija BiH.

Dvadesettrogodišnji Amir Mistrić brutalno je ubijen u četvrtak, a na njega su pred brojnim svjedocima pucala dvojica gostiju jednog sarajevskog kafića nakon što ih je zbog isteka radnog vremena odbio uslužiti pićem. Počinitelji su odmah pobjegli a sarajevska policija je naknadno utvrdila njihov identitet. Riječ je o dvojici 22-godišnjaka: Edinu Vuku i Anelu Heraku.

Više stotina građana Sarajeva u petak i subotu je blokiralo glavnu gradsku prometnicu u blizini kafića u kojemu je ubijen Mistrić. Federalni MUP u subotu je upozorio kako je i ovo ubojstvo rezultat činjenice da veliki broj osoba u BiH nelegalno posjeduje oružje te su stoga potrebne odlučnije mjere kako bi se takvo oružje oduzelo.