UHIĆEN ZBOG NADRILIJEČNIŠTVA

Hrvat u Srbiji lažno liječio rak

14.08.2009 u 17:56

Bionic
Reading

Lažni liječnik Nenad Roso, hrvatski državljanin bez stalnog prebivališta u Srbiji, kojeg je srbijanska policija uhitila u srijedu zbog prijevare, zaradio je najmanje milijun eura varajući teško bolesne građane, objavili su u petak beogradski elektronični mediji

Kako mediji navode, bivši prvak SFRJ u body-buildingu, 56-godišnji Nenad Roso koji je nekada imao prezime Brkić, uhićen je u svojoj 'ordinaciji' u Beogradu. S njim je pritvoren i električar Željko Šeatović, koji mu je izrađivao spravu koju su nazvali 'rife generator' i za koju su tvrdili da je aparat za liječenje raka.

Roso je prvi 'pregled' naplaćivao po 200 do 300 eura. Drvenu napravu, 'rife generator' ručne izrade, prodavao je svojim žrtvama za 1.200 do 2.200 eura. Naprava nije registrirana niti posjeduje potvrdu o tehničkoj ispravnosti. Roso ju je koristio u kombinaciji s određenim preparatima i lijekovima, navedeno je u policijskom priopćenju.

Roso je tvrdio da je liječnik alternativne medicine i 'specijalist ortomolekularne discipline', a beogradski mediji navode kako je 'najstrašnije što je nagovarao ljude koji boluju od raka da prekinu kemoterapiju i počnu koristiti njegove metode', čime im je izravno ugrožavao život.

Otkriven je kad su mu pacijenti počeli umirati od bolesti koju je on navodno uspješno liječio. Kako tvrde beogradski mediji, od ljudi je uzimao iznose od nekoliko stotina do nekoliko tisuća eura, a među njegovim pacijentima bile su i neke javne osobe.

Uhićen je nakon prijave žene iz Kragujevca, kojoj je suprug preminuo tijekom 'liječenja'. Prilikom uhićenja, Roso nije mogao policiji dati na uvid nikakvu diplomu koja potvrđuje da ima medicinsku naobrazbu. U emisijama na više televizijskih kanala u Srbiji, proteklih je godina reklamirao svoju metodu 'liječenja' nazvanu 'nulta terapija' a svoje 'ordinacije' često je selio.