INCIDENTNI ZADRO

Odvjetnik iz bolnice prijeti smrću obitelji

13.08.2009 u 11:17

Bionic
Reading

Vinkovački odvjetnik Darko Zadro (45), poznat po brojnim incidentima, ponovno je završio u pritvoru jer je prijetio smrću vlastitoj obitelji. Prijetnje i uvrede sasipao je preko SMS-ova koje je sa svog mobitela slao ženi, majci i ocu, i to iz bolnice u kojoj leži jer je prije mjesec dana slomio nogu

Zadro je nedavno završio na stranicama crne kronike, kada je u stanju paranoje i navodno pod utjecajem opijata skočio s balkona vlastite kuće na zagrebačkoj Trešnjevci. Pri padu je slomio nogu i onda odšepao do prvog susjeda, gdje je prijetio da će se ubiti, te je na kraju iskočio i kroz njegov prozor, piše Jutarnji list.

Ležeći u bolnici, ponovno je došao u kontakt s opijatima i tako drogiran prijetio članovima svoje obitelji. Oni su ga prijavili policiji pa je Zadro iz bolničkog kreveta po kratkom postupku prebačen u ured Istražnog suca Županijskog suda koji mu je odredio pritvor zbog opasnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Zadri u svojstvu osumnjičenika to nije prvi susret s istražiteljima. Prije nekoliko godina nastradao je u Poreču, kada je njega i Stipu Ringwalda, poznatog šibenskog nasilnika, propucao Zadrin klijent. Zadro je ranjen u trbuh, a Ringwald u leđa. Pucao je Hrvoje Vincetić, a Zadri je i tada utvrđena prisutnost droge u organizmu. Vincetić je na suđenju oslobođen odgovornosti jer je pucao u samoobrani.

Kao odvjetnika unajmila ga je Mirjana Pukanić u brakorazvodnoj parnici, a Ivo Pukanić je tada tvrdio da je Darko Zadro glavni dobavljač kokaina za njegovu ženu.

S Ringwaldom ga veže i slučaj s Hvara iz 2006. godine. Tada je Ringwald sa svojom tadašnjom djevojkom Karlom Krnetom brutalno pretukao dvojicu Britanaca, Alana Kirbyja i Richarda Donnellyja.

Gazili su im nogama po glavi, grizli ih za uši i lomili im noseve. Uhićeni su nakon mjesec dana skrivanja, i to upravo u restoranu u Vinkovcima čiji je vlasnik Darko Zadro.