ZAJEDNIČKA POLICIJSKA AKCIJA

U BiH zaplijenjen heroin za hrvatsko tržište

12.08.2009 u 19:22

Bionic
Reading

U zajedničkoj akciji hrvatske i bosanskohercegovačke policije u noći na srijedu na području Kupresa zaplijenjeno je 3,5 kilograma heroina, priopćilo je u srijedu Ravnateljstvo policije

ZAGREB/MOSTAR - Heroin je bio namijenjen za daljnju preprodaju na hrvatskom tržištu, navodi se u priopćenju.

U akciji, koja ima međunarodni karakter a vodi se pod nazivom "Kontra", uhićene su dvije osobe, državljani Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje su predane tužiteljstvu BiH, priopćile su policije dviju država.

Akciju usmjerenu prema više osoba koje su sudjelovale u krijumčarenju heroina proveo je hrvatski policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s državnim odvjetništvom Republike Hrvatske i s federalnim ministarstvom unutarnjih poslova Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćilo ravnateljstvo policije, 11. kolovoza na području Kupresa u BiH, u koordiniranoj akciji hrvatske i bosanskohercegovačke policije uhićene su dvije osobe kod kojih je pronađeno 3,5 kilograma droge.

Hrvatska policija priopćila je da su uhićeni hrvatski državljani, dok je bosanskohercegovačka policija objavila da imaju i hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Kriminalistička obrada je u tijeku, a policija je najavila da će više detalja o akciji objaviti u četvrtak na tiskovnoj konferenciji u Sarajevu u prostorijama Federalne uprave policije Bosne i Hercegovine. Na toj će konferenciji sudjelovati i predstavnik hrvatske policije.