NESREĆA U SISKU

Dječak pao u desetometarsku rupu

12.08.2009 u 10:03

Bionic
Reading

Robert P. trinaestogodišnji Siščanin čudom je preživio pad u 10 metara duboki betonski šaht na napuštenom i nedovršenom vodocrpilištu nadomak rijeke Kupe u sisačkom kvartu Naselje

On je u utorak oko 21,30 sati tijekom igre s nekoliko prijatelja, propao kroz nezaštićeni otvor u betonu dimenzija 50 puta 50 centimetara i zaustavio se u dubini od deset metara. Njegovi su prijatelji pozvali susjede koji su pozvali hitnu pomoć. No ni liječnici nisu mogli do dječaka pa su pozvani vatrogasci i policija.

'Vatrogasci su spustili ljestve, ali su bile prekratke. Zatim su konopcem vezali ljestve i spustili ih do nesretnog Roberta. Do njega su se spustila dvojica vatrogasaca', rekao je očevidac nesreće.

Iako je pao u dubinu od deset metara na beton i vodu Robert je praktički prošao bez ozljeda. Osim nekoliko ogrebotina i šoka najveći problem predstavljala je pothlađenost jer je voda na toj dubini vrlo hladna.

Robert je noć s utorka na srijedu proveo u sisačkoj bolnici zbog pothlađenosti, a u srijedu prije podne prebačen je na Odjel dječje kirurgije.

Robert i prijatelji češće se igraju na vodocrpilištu ulazeći u dvorište objekta kroz rupu na željeznoj ogradi. Na betonskom platou više je otvorenih rupa bez ikakve zaštite te nekoliko pokrivenih betonskim elementima i limenim poklopcima.

S rupe kroz koju je propao Robert te još nekoliko dubljih i opasnijih netko je maknuo betonske poklopce. Policija istražuje čiji je objekt na kojem se umalo dogodila tragedija, piše Jutarnji.hr.