KOD SLAVONSKOG BRODA

Vilama usmrtio susjedu zbog svađe oko psa

08.08.2009 u 12:18

Bionic
Reading

Štefica Kranjčec (52), čije je mrtvo tijelo na dojavu susjeda u obiteljskoj kući u Starom Topolju kraj Slavonskoga Broda jutros pronašla policija ubijena je još 6. kolovoza, potvrdio je na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik brodsko-posavske policije Mijo Kršić

SLAVONSKI BROD - Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva uhićen je 50-godišnji mještanin Topolja D.M. koji je od ranije poznat policiji po kaznenim i prekršajnim djelima.

"Motiv je toliko bizaran i strašan da bi čovjek povjerovao kako netko zbog toga može ubiti. Naime, osumnjičeni je nakon što ga je napao pas vlasnice kuće vilama usmrtio psa. Zbog toga se s vlasnicom prvo verbalno sukobio a potom je i nju lišio života", kazao je Kršić.

Nije htio precizirati je li i žena izbodena vilama. Rekao je kako će se točan uzrok njene smrti znati nakon obdukcije koja će biti obavljena u brodskoj bolnici.

Osumnjičeni D.M. će sutra uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskg suda u Slavonskom Brodu.

Po pričanju mještana ubijena Štefica Kranjčec je živjela od male mirovine, te od pomoći susjeda koji su joj donosili hranu. Upravo je jedna od susjeda pozvala policiju kada je primijetila da Štefica nije uzela obrok koji joj je ostavila. Ispred kuće, skriven pod daskama, pronađen je i ubijeni pas Štefice Kranjčec.

Mještani koji su se okupili pred kućom u kojojje pronađeno tijelo nesretne žene kažu kako je Štefica bilamirna i tiha žena. Prije 15 godina umro joj je muž, a bolesni sinsmješten je u udomiteljsku obitelj kraj Požege. Ona je, pak, pričaju,živjela od male mirovine zarađene u Hrvatskim poštama, te od pomoćisusjeda koji su joj donosili hranu, piše Jutarnji list.

'Zadnji puta smo se vidjeleu utorak tijekom dana kada je obećala doći u srijedu ujutro na kavu.No, nije je bilo, ali sam mislila da je možda otišla na groblje. Upetak navečer uobičajeno sam joj ostavila hranu na prozoru, no sve jebilo zatvoreno. Kada sam se jutros ustala vidjela sam da hrana jošstoji na prozoru. Prišavši kući osjetila sam smrad, vidjelasam mrtvog psa i sve mi je to bilo sumnjivo, te sam odmah pozvalapoliciju', ispričala je Gordana Smolčićkoja je kao i ostali susjedi uvjerena da je Štefica ubijena u noći s utorka na srijedu.

Uhićeni D.M. navodno je razveden, ima troje djece, a po pričanjusumještana boluje od PTSP-a.

'On je totalno asocijalan tip,sklon nasilju i prijetnjama. Pa jučer je tu po selu prijetio pištoljem,prije koji dan je ubio psa vučjaka, a policiji je itekako dobro poznat', kratko su o njemu prokomentirali mještani zgroženi događajem u kojemje nasilnom smrću umrla njihova susjeda.