MITO I KORUPCIJA U NOGOMETU

Širić na sudu 'iscipelario' Maleša

23.01.2014 u 16:06

Bionic
Reading

Bivši čelnik nogometne sudačke organizacije Željko Širić, koji je optužen zbog primanja mita za 'pošteno' suđenje, danas je u obrani rekao da je sve što mu se stavlja na teret izmišljotina bivšeg čelnika Hajduka Hrvoja Maleša.

Ustvrdio je da novac koji je Maleš donio u hotel Antunović u Zagrebu nije bio namijenjen ni njemu niti Stjepanu Djedoviću, nego njegovom pokojnom prijatelju Franji Ćavaru, bivšem nogometnom menadžeru prema kojemu je Hajduk imao dugovanja za njegove usluge u transferima.

Dodao je da oni nisu uzeli niti dirali taj novac, a što smatra potvrđuje i podatak po kojem na tom novcu 45 minuta kasnije kada je došla policija nisu pronađeni njihovi biološki tragovi.

Širić tvrdi da su optužbe protiv njega bile pokušaj Uskokovog pouzdanika Maleša da spasi svoju nepovoljnu situaciju u Hajduku i skrene pozornost s loših rezultata i financijske situacije u tom klubu tvrdeći da su se komisija nogometnih sudaca i vodstva HNS-a urotile protiv Hajduka.

Nakon Širića obranu će iznijeti i Neven Šprajcer, bivši tajnik NK Karlovac kojega Uskok tereti da je podmitio Širića u zamjenu za 'pošteno' suđenje.
U istom slučaju je optužen i Stjepan Djedović, bivši član sudačke komisije protiv kojega je postupak razdvojen zbog njegove bolesti.