Crna kronika HŽ-OV VLAK SMRTI

Ipak istraga protiv Tišljara i Rogulja

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu usvojilo je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu te naložilo da se zbog nesreće nagibnog vlaka u Rudinama pokrene istraga i nad Brankom Tišljarom (42), voditeljem DVD-a Stružac, i šefom protupožarne zaštite HŽ-a Dragom Roguljem (54) iz Splita

SPLIT - Potvrdio je to glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambi, kao i to da zasad dvojica ostaju na slobodi. Odluka o njihovom eventualnom pritvaranju na Bilicama, gdje se nalaze ostala trojica osumnjičenih, bit će donesena naknadno jer se istražni sudac Davor Svalina nalazi na godišnjem odmoru, piše Jutarnji list.

Izvanraspravno sudsko vijeće se ne slaže s mišljenjem suca Davora Svaline da Tišljar i Rogulj nisu bili svjesni protupravnosti svoga djelovanja, već drže da to treba utvrditi istraga.

U pritvoru se nalaze Ivan Medak (51), direktor Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi, Ivan Tomašković (34), direktor Intradea, i njegov savjetnik Jozo Bazina (58), kako ne bi utjecali na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela.

Danas se u Zagrebu uz prisustvo djelatnika HŽ-a otvara 'crna kutija' nagibnog vlaka.

Još uvijek na splitski sud nisu pristigli rezultati vještačenja koji bi trebali potvrditi da se u kantama s natpisom retardant TG 300 doista i nalazio taj proizvod.

U istrazi oko nesreće će, pak, biti najbitniji iskazi strojovođe Joška Palinića, kao i drugih djelatnika HŽ-a koji su se zatekli u vlaku i preživjelih putnika, još uvijek potresenih proživljenom strahotom.

Odluka Izvanraspravnog vijeća splitskog suda nije konačna, stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu. Roguljev odvjetnik Nenad Boban već je najavio da će se svakako žaliti čim primi pismeni otpravak rješenja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još