DRUGI PUT OVE GODINE

Oružana pljačka banke u Opuzenu

16.12.2008 u 15:02

Bionic
Reading

Dva naoružana napadača opljačkala su u utorak oko 9.30 poslovnicu Kreditne banke Zagreb u Opuzenu, koja je smještena u blizini poduzeća Konzum, na predjelu Tisno. U pljački nitko nije ozlijeđen, a navodno je otuđeno dvjestotinjak tisuća kuna

OPUZEN - Riječ je o drugoj pljački iste poslovnice u razmaku od osam mjeseci, a prepad i sam način pljačke otvaraju mogućnost da se možda radi o istim počiniteljima, piše Slobodna Dalmacija. Pljačkaši su, prema svemu sudeći, pomno planirali akciju, a na ruku im je išlo loše vrijeme i slabo posjećena poslovnica u dvorištu otkupne stanice Konzuma.

Prema neslužbenim informacijama, razbojnici nisu bili maskirani. S uperenim pištoljima upali su u banku, onesposobili zaštitara te su, prijeteći pištoljem, natjerali dvije službenice da im otvore blagajnu.

Nakon što su uzeli novac, odvezli su se u automobilu marke Audi hercegovačkih registracijskih oznaka. Čini se da su imali pomagače jer je auto pronađen u Podgradini, nekoliko kilometara dalje od mjesta pljačke. Pretpostavlja se da je automobil ukraden te da su registarske pločice na njemu lažne.

Plja­čkaši su i da­lje u bi­je­gu te se za nji­ma in­ten­zi­vno tra­ga. Me­đu osta­lim, po­ja­čan je i nad­zor na svim izla­zi­ma iz Opu­ze­na te pre­ma gra­ni­čnim pri­je­la­zi­ma. U plja­čki ni­tko ni­je ozli­je­đen, a na­vo­dno je otu­đe­no 200.000 ku­na.