PLJAČKA BANKE U ŠIBENIKU

Vezani zaštitar spasio kolegicu od gušenja

Bionic
Reading

Nepoznati razbojnik, skriven iza motociklističke kacige i naoružan automatskom vojnom puškom, opljačkao je u ponedjeljak u 9.40 sati poslovnicu Croatia banke na šibenskom Trgu Pavla Šubića broj 9. Neslužbeno se doznaje da se razbojnik u pljački domogao 30-50 tisuća kuna

ŠIBENIK - Razbojnik se neposredno uoči pljačke, najvjerojatnije skuterom, dovezao na Obalu dr. Franje Tuđmana. Nakon kratke šetnje preko trga, s motociklističkom crnom kacigom ušao je u poslovnicu Croatia banke. Odmah po ulasku okrenuo se Zvonimiru Ž., zaštitaru tvrtke Zvonimir Security, u kojega je uperio kalašnjikov napola skriven u sportskoj torbi, koju za spremanje rekvizita uglavnom koriste tenisači, piše Slobodna Dalmacija.

Polegao ga je na pod i na ruke mu vješto nabio policijske lisičine nakon čega se okrenuo zaposlenici banke iza pulta i bacio joj plastičnu PVC vrećicu te joj mirnim glasom kazao da je napuni i da će sve biti u redu. U prednjem dijelu poslovnice, uza zaposlenicu koja je trpala novac u vreću i već vezanog zaštitara, bio je samo jedan klijent, Šibenčanin V. N. kojega je razbojnik također hladnim glasom upozorio da 'bude miran'.

Osim njih troje i razbojnika, u susjednoj prostoriji bila je voditeljica poslovnice koja je iza zatvorenih vrata obavljala svoje redovite poslove i nije znala da je u tijeku pljačka. 'Kada je ušao, razoružao je zaštitara i nataknuo mu lisičine, kazao mi je da napunim vrećicu i legnem na pod', rekla je Nives Š., još uvijek šokirana djelatnica banke.

'Prije toga razgovarala sam telefonski s kolegicom iz Zadra. Kada sam shvatila što se događa, stavila sam novac na pult i nakon naredbe da legnem na pod, od straha sam ispustila slušalicu telefona koja mi se potom klatila nad glavom dok sam ležala na podu, a on je grabio vrećicu s novcem', nastavila je s opisom pljačke Nives:

'Tada sam s poda tiho šaputala kolegici u slušalicu da je u tijeku pljačka i ona je vjerojatno zatim to proslijedila policiji. Srećom, razbojnik me nije čuo i zatim se držeći oružje i novac nagnuo preko pulta i naredio mi da odem u toalet, gdje me je zatvorio.'

Kada je napustio poslovnicu, razbojnik se uputio u nepoznato, dok je vezani zaštitar čuo jauke djelatnice iz toaleta koja mu je govorila da se guši i gubi svijest. Premda vezan, zaštitar se puzajući na leđima dovukao do vrata i otvorio ih te pozvao u pomoć voditeljicu, ona potom Hitnu pomoć i policiju, pri čemu je već onesviještenoj zaposlenici prstima vadila jezik iz dušnika.