PANIKA NA JAHTI

Sin vlasnika Baltazara zapalio Sv. Jerolim

03.08.2009 u 13:45

Bionic
Reading

Raketa koju je rano jutros s nasukane 12-metarske jahte ispalio Igor Čimbur (26), sin Slobodana Čimbura, vlasnika popularnog restorana Baltazar, prouzročila je požar na otoku Sv. Jerolim kod Hvara, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o nasukavanju broda

ZAGREB - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je da je svih osam članova posade evakuirano, a jedan od njih imao je slomljenu nogu.

U priopćenju se navodi da se oko 4 sata ujutro jahta-gumenjak hrvatske zastave (oznake HV-250) s ukupno osam članova posade nasukala na otok Jerolim kod Paklenih otoka. Odmah po dojavi, u 4.06 sati poslano je plovilo Lučke ispostave Hvar u akciju traganja i spašavanja.

Šuma još uvijek gori

Županijski centar 112 je dojavio požar na Jerolimu gasiteljima DVD-aHvar, koji su požar lokalizirali u sedam sati. Šuma, koja u popodnevnim satimaponedjeljka još uvijek gori, zaštićeni je park prirode. Riječ je o lakozapaljivoj borovini, izjavili su vatrogasci na mjestu požara.

Unatoč organiziranoj akciji, Igor Čimbur je svejedno ispalio raketu, i to zbog paničnog ponašanja, navodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Na gumenjaku su se nalazila četiri Hrvata i po jedan državljanin Saudijske Arabije i Tajvana, dok su još uvijek nepoznati podaci o tri člana posade, piše Jutarnji list.

Državljanin Saudijske Arabije navodno je sin poznatog sultana, a prije nasukavanja navodno su bili su u kafiću 'Carpe Diem' gdje nisu puno popili.

Skiper Čimbur sin je vlasnika restorana Baltazar, popularnog okupljališta političara. Vlasnik Čimbur u svojem restoranu nerijetko ugošćuje najveća politička imena poput predsjednika Stjepana Mesića, Jadranke Kosor i Ive Sanadera, a njegov sin, odgovoran za incident, poznati je pripadnik zagrebačke zlatne mladeži.

Čimbur junior je pri nasukavanju slomio nogu te mu je pomoć pružena u Domu zdravlja Hvar. Njegov otac Slobodan nije želio komentirati nesreću. 'Nemojte me sada. Doviđenja', kazao je Slobodan Čimbur.

Hvaranin koji je vidio kako izvlače gumenjak opisao je da je bio potpuno nasukan na stijene. 'Hrpe boca, japanki i CD-a bile su porazbacane po gumenjaku, koji je probijen na pet do šest mjesta. Vozili su po noći i valjda nisu vidjeli', kazao je očevidac.

Riječ je o najvećem gumenom gliseru takve vrste na Jadranu, vrijednom oko 250 tisuća eura. Polupotopljeni gumenjak je u ponedjeljak ujutro odsukan i otegljen u Hvar. Nije došlo do onečiščenja mora, a policija rasvjetljuje okolnosti pod kojima je došlo do havarije.