DANAS ODLUKA SUDA

Hoće li i Mustača izručiti Njemačkoj?

09.01.2014 u 09:12

Bionic
Reading

Županijski sud u Velikoj Gorici odlučuje o izručenju Zdravka Mustača Njemačkoj zbog ubojstva Stjepana Đurekovića

Tek dva dana nakon što je pušten iz pritvora Zdravko Mustač i njegov odvjetnik Tomislav Antolin opet bi se trebali pojaviti na velikogoričkom Županijskom sudu. Izvanraspravno vijeće trebalo bi odlučiti hoće li se Mustača izručiti Njemačkoj.

Ako je suditi po jučerašnjoj odluci Županijskog suda u Zagrebu u slučaju Josipa Perkovića i za Mustača bi sud mogao dati odobrenje. Naime Vijeće u Zagrebu odlučilo je da za ubojstvo Stjepana Đurekovića u Njemačkoj nije nastupila zastara, a pozvalo se i na odluku Vrhovnog suda koji je već dopustio jedno izručenje. Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo najavio je žalbe prvo Vrhovnom, a onda i Ustavnom sudu ako to bude potrebno


'Mi smo napravili detaljno istraživanje u Europi. Ona je nesporna. Apsolutno i svugdje je zastara po domaćem pravu zapreka za izručenje. Nema niti jedne države kod koje nije tako i to nije sporno. Jedina odluka koja je bila odluka koja je bila suprotna je našeg Vrhovnog suda. Dakle, 10-godišnja praksa europskih sudova o Europskog uhidbenom nalogu je nsporna', istaknuo je Nobilo.