KRVAVI RUČNIK

Otac ubijenog Francuza sproveden istražnom sucu

16.12.2008 u 13:50

Bionic
Reading

Francuz Jacques A. Courreau (1936.), otac ubijenog Francuza, nešto prije 17 sati s kaznenom je prijavom sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Dubrovniku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva

DUBROVNIK - Zbog činjenice da je u pitanju stranac koji može pobjeći izHrvatske, istražni sudac odredio je 48-satnozadržavanje u zatvoru. Osumnjičen je za ubojstvo sina Robina Rolanda Courreaua (47) u subotu uLuci šipanskoj na dubrovačkom otoku Šipanu.Policija je sve učinila da izbjegne medije pa ga je 'prokrijumčarila'istražnom sucu, piše 24sata.

U njegovom apartmanu pronađen je krvavi ručnik. Još nije pronađen tupi predmet, najvjerojatnije sjekira, kojim je Francuz ubijen u subotu, 13. prosinca. Jacques Courreau, otac pokojnog Robija, kako su ga mještani zvali, tek je izašao iz zatvora zbog ubojstva prijatelja. Otočani tvrde da je sina ubio iz koristoljublja.

Tijekom operativne obrade interijera kuhinje Courreauove obiteljske kuće u Luci Šipanskoj policija je posebnu pozornost posvetila tzv. kontaktnim tragovima. U postupku forenzične provjere tih tragova, koja slijedi u zagrebačkom Centru za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić', posebna pozornost bit će posvećena provjeri svih DNK tragova, piše Jutarnji list

U stanu Robinova punca Velimira Kunčevića i oca njegove bivše supruge Anne-Femice Kunčević pronađen je kućni ogrtač s manjim tragovima krvi.