BIJEG NA DRUGU OBALU

Zapalio šumicu raketom pa otplivao

02.08.2009 u 08:26

Bionic
Reading

Osoblje ugostiteljskog objekta 'Lanterna' i kupači s obližnje plaže u petak oko 14 sati su uočili nepoznatog muškarca koji je ispalio signalnu raketu iz pištolja da bi ona potom pala u obližnju šumicu i zapalila nisko raslinje.

Građani su odmah započeli gašenje, a uskoro su po prethodnoj obavijesti na mjesto događaja stigli i vatrogasci sa specijalnim vozilom, tako da je požar promptno lokaliziran i ugašen, piše Jutarnji list.

Muškarac star oko 60 godina koji je ispalio raketu, prema riječima zapovjednika DVD-a Stari Grad Antonija Ivankovića, se nastavio kupati nedaleko od lanterne, a kad je primijetio da je o događaju obaviještena i policija započeo je plivati na drugu stranu obale, prema hotelima 'Helios Faros'. Budući se radi o razdaljini od svega 100-tinjak metara vatrogasci su upućeni i prema spomenutim hotelima, gdje su ga nastavili pratiti do dolaska policije.

Djelatnici Pete policijske postaje Hvar tako su ispred hotela 'Levanda' zatekli državljanina Srbije koji je najprije odveden na mjesto događaja kako bi uzeo svoje stvari, a potom priveden u postaju na daljnju obradu.

Detaljnije informacije o događaju nisu poznate, ali se na otoku može čuti kako se radi o strancu koji ima kuću baš u Starom Gradu, te da će biti priveden prekršajnoj odgovornosti u prvom redu radi izazivanja požara, a moguće je da čak nema ni reguliran boravak u Hrvatskoj.