ISKAZ IZ OPTUŽNICE

'Ubio sam Ivanu Hodak da ne ispadnem ovca'

30.07.2009 u 19:13

Bionic
Reading

Mladen Šlogar Žila (61), optužen za teško ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak (26), opisao je u jednom od svojih triju iskaza na policiji i kod istražnog suca kako je počinio ubojstvo koje je lani u listopadu paraliziralo Hrvatsku, piše Večernji list prenoseći dio dopisa

'Djevojka se okrenula, a ja sam se uvjerio da je to Ivana Hodak. Nije me prepoznala. Krenuo sam za njom i sustigao je na odmorištu drugog kata. Iz lijevog džepa jakne izvadio sam svoj pištolj, i to lijevom rukom.

Prebacio sam ga u desnu. Dok mi je ruka još bila spuštena, ona se okrenula prema meni. Vidjela je da držim pištolj, ispružila je ruke i krenula prema meni. Vjerojatno je htjela odmaknuti pištolj koji sam u tom trenutku usmjerio prema njoj i repetirao ga. Gotovo me uhvatila za ruku. No ja sam je odgurnuo i iz neposredne blizine u njezina prsa ispalio jedan hitac. Pala je na leđa. Sagnuo sam se prema njoj i cijev pištolja usmjerio u njezino čelo.

Udaljenost je možda mogla biti od 10 do 15 centimetara. Ispalio sam još jedan hitac kako bih bio potpuno siguran da je mrtva iako nisam vidio da daje znakove života. Užurbanim korakom krenuo sam stubištem prema izlazu iz zgrade. Kada sam izašao iz zgrade, krenuo sam lijevo, pa ponovno lijevo nakon 15 metara, na drugu stranu Strossmayerova trga.

Umiješao sam se među prolaznike. Ubio sam je da ne ispadnem kao ovca, da pokažem da mogu biti bezobziran kao Zvonimir Hodak. On je bio kriv jer mi je obećao posao koji mi nije dao i još mi se rugao. Odluku da ubijem Ivanu donio sam u trenutku kada sam je sustigao na stubištu. Tada mi je pao mrak na oči i ubio sam je. Pitate me je li mi žao što sam je ubio? Meni je svakog žao, no ljudi moraju paziti kada se rugaju', stoji u iskazu koji prenosi Večernji list.

Iako dio javnosti ne vjeruje da je Šlogar ubojica Ivane Hodak, čini se da ga terete i materijalni tragovi, poput pištolja marke Berreta kojim je izvršeno ubojstvo te čahure i grickalice za nokte nađenoj kod vrata haustora na kojima je otkriven DNK koji se podudara sa Šlogarovim.

Otac ubijene, poznati odvjetnik Zvonimir Hodak, rekao je za Novu TV da i dalje ne vjeruje da je njegovu kćer ubio Šlogar. 'Izričito laže i priča stvari koje apsolutno ne stoje', rekao je Hodak. Nova TV podsjeća i da se Šlogara nisu mogle sjetiti prodavačice iz trgovine Lush, u kojoj je Šlogar navodno kupio šampon, a policija nije potvrdila ni da je Šlogar osoba koju su snimile nadzorne kamere u blizini mjesta zločina.