NAPAD U STANU

Klinci opljačkali ratnog invalida i sudarili se ukradenim autom

16.12.2008 u 10:37

Bionic
Reading

Slavonca Antu Zečića (52), ratnog vojnog invalida, u nedjelju je u popodnevnim satima u njegovu domu u Križanićevoj ulici u Zagrebu orobila 15-godišnja kći njegove bivše partnerice

ZAGREB - Njoj je u domišljatoj pljački teškoj gotovo 100 tisuća kuna pomogla najbolja školska prijateljica te dvojica mladića koja su se predstavila kao policajci.

Ali četveročlana banda nije daleko stigla jer su tijekom bijega u Antinu automobilu izazvali sudar ispred same zgrade.
Odmah je uhićena organizatorica pljačke, njezin dečko i prijateljica, dok se za drugim mladićem još traga.

Razbojnička ekipa je temeljito pretražila stan. Otvarali su ladice i ormare, a sve vrijednosti, od mobitela, fotoaparata i druge tehničke opreme, odjeće s potpisom, pa sve do raznih tenisica, utrpali su u vrećice. Uzeli su na kraju i ključeve Antina Land Rovera parkiranog na invalidskom mjestu ispred kuće, rekavši mu da će ga u njemu odvesti u postaju na obradu, piše Slobodna Dalmacija.

No Ante Zečić se uhvatio za kvaku od vrata, te su se rezbojnici zabili u parkirani automobil. Nakon toga su se s vrećicama s plijenom razbježali, dok je jedan susjed uhvatio petnaestogodišnju razbojnicu I. V.
Njezina majka Manuela, koja je bila sa Zečićem u vezi, alkoholičarka je, a on tvrdi da se odavala i prostituciji. Za njezinu kćer tvrdi da je ovisna o drogama.