PRESUDA U INDEKSU 2

Optuženi za korupciju na Prometu krivi!

29.07.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Jedan od najvećih sudski postupaka po broju okrivljenika Indeks 2 završio je u srijedu na Županijskom sudu u Zagrebu. Svih 32 optuženih proglašeni su krivima za korupciju na Fakultetu prometnih znanosti

Na presudi se pojavila samo polovica okrivljenika, piše Večernji.hr. Prodekan Dragan Badanjak osuđen je na deset mjeseci zatvora i pet godina zabrane rada, a posrednik Mladen Budor na dvije godine i deset mjeseci.

Preostalih devet profesora: Jerko Radoš (koji je doktor znanosti), Antun Sertić, Damir Božičević (također doktor znanosti i sin akademika Josipa Božičevića), Velimir Kolar, Sanja Marušić, Ivan Bošnjak (doktor ekonomskih znanosti), Marina Manucci, Dražen Kovačević i Josip Zavada osuđeni su na kazne od šest mjeseci do dvije godine te im je izrečena zabrana rada u trajanju od pet godina.

Osuđeni su i studenti te još neki posrednici. USKOK je optuženike teretio za različita koruptivna djela - od primanja i davanja mita, preko protuzakonitog posredovanja i poticanja na protuzakonito posredovanje do zlouporabe položaja i udruživanja radi počinjenja djela.