NA KORČULI

Krao zlatni nakit iz župnoga ureda gdje je radio

20.11.2013 u 16:25

Bionic
Reading

Korčulanska policija uhitila je 32-godišnjaka kojega sumnjiči da je tijekom ovoga ljeta ukrao zlatni nakit iz župnoga ureda u Veloj Luci gdje je radio, a sumnjiči ga i da je zadržao te prodavao i dio zlatnoga nakita ukradenog s kipa Gospe u korčulanskom mjestu Blatu.

PU dubrovačko-neretvanska danas je izvijestila kako 32-godišnjaka sumnjiči za kaznena djela krađe i prikrivanja.

Tereti ga se da je tijekom lipnja i kolovoza ove godine, kao djelatnik župnoga ureda u Veloj Luci, iz toga ureda ukrao razni zlatni nakit procijenjene vrijenosti oko 30.000 kuna. Osumnjičen je i da je krajem prošle godine iz kuće 67-godišnjeg Velolučanina, u kojoj je obavljao poslove, ukrao zlatni nakit u vrijednosti oko 40.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako je osumnjičeni kod sebe zadržao za sada neutvrđenu količinu zlatnoga nakita ukradenog krajem prošle godine s kipa Gospe iz crkve u Blatu, za koje je znao da je ukradeno. Zlato je preuzeo od svoga nećaka, jednoga od procesuiranih za tu tešku krađu.

Ukradenu zlatninu osumnjičeni je prodavao u poslovnicama za otkup zlata, kažu u policiji koja je uz kaznenu prijavu 32-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku.