Crna kronika U AFGANISTANU

Hrvatski časnik optužen za seksualno uznemiravanje

Hrvatski časnik vraćen je iz misije u Afganistanu mjesec dana prije završetka šestomjesečne rotacije zbog optužbi za seksualno zlostavljanje kolegice iz hrvatskog kontingenta

Hrvatski časnik vraćen je iz misije u Afganistanu mjesec dana prije završetka šestomjesečne rotacije zbog optužbi za seksualno zlostavljanje kolegice iz hrvatskog kontingenta, a na njegovo ponašanje požalile su se i Njemice.

Riječ je o 39-godišnjem zapovjedniku satnije koji je bio smješten u Mazar-e-Sharifu, na sjeveru zemlje. Iz Ministarstva obrane potvrdili su da je časnik vraćen u Hrvatsku, no naveli su samo kako je riječ o prekršaju iz Zakona o službi u Oružanim snagama, odnosno kršenju stege i nedoličnom ponašanju.

Povlačenje je prva kaznena mjera, a o pokretanju daljnjeg postupka odlučit će njegov neposredni nadređeni, zapovjednik hrvatskog kontingenta brigadir Martin Starčević. Večernji.hr neslužbeno doznaje da je vraćenog časnika za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje prijavila pripadnica hrvatskog kontingenta.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još